'Toen ik bij PSV kwam, dacht ik dat niets me kon raken. Voelde me het mannetje'

'Toen ik bij PSV kwam, dacht ik dat niets me kon raken. Voelde me het mannetje'

06-01-2017 13:26
4

Joshua Brenet heeft onlangs een nieuw en opgewaardeerd contract getekend bij PSV. Hij moest even terugdenken aan het verleden, toen zijn jeugdcontract ineens op straat lag.

"Dat is natuurlijk gewoon klote", noemt Brenet het in Voetbal International. "Tegelijkertijd weet ik dat zoiets kan in deze wereld. Het gaat aan heel veel grenzen voorbij." Wat opviel was de vergoeding voor reiskosten die zijn moeder maakte, van Almere naar Eindhoven, elke dag. "Zij is zó belangrijk voor mij. Mijn succes is haar succes. Ik doe alles om haar blij te maken."

Het was ook zijn moeder die Brenet op voetbal hield, ook al wilde hij stoppen. Bij Zeeburgia hervond hij het plezier, nadat hij bij FC Omniworld in de jeugd weg moest. PSV kwam ineens op zijn pad. "Toen ik bij PSV kwam, dacht ik dat niets me kon raken. Ik was gescout door een van de beste clubs van Nederland. Voelde ik me wel het mannetje."

"Maar toen ze me uitfloten omdat ze mijn spel niet goed genoeg vonden, me uitscholden voor alles wat je je maar kunt bedenken en beelden maakten waarin ik belachelijk werd gemaakt... Dat was keihard", meent Brenet. "Toen voelde ik me klein. Dat was een mentale tik, maar het heeft me niet zó hard geraakt als het dal in mijn jeugd."