Haagse politie rekent op honderden Legia-fans en komt met plan van aanpak

Haagse politie rekent op honderden Legia-fans en komt met plan van aanpak

21-02-2017 23:25
10

De politie van Den Haag staat, net als de Amsterdamse collega's, op scherp voor de komst van Legia Warschau-fans. Een groot deel van de Poolse aanhang verzamelt zich voor de Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Legia in Den Haag.

Dat zorgt ervoor dat de politie in Den Haag paraat moet staan. De Legia-aanhang is al jaren goed bevriend met die van ADO, waardoor beide groepen voor aanvang van het treffer in de Arena met elkaar op willen trekken. Middels bussen zullen de fans op de dag van de wedstrijd naar de Arena worden geëscorteerd. Het Haagse korps verwacht 'vele honderden fans', meldt Omroep West.

"Ook wij zijn op alles voorbereid", aldus een woordvoerder van de Haagse politie tegen de omroep. "We kijken mee, zowel bij het verzamelen bij het ADO-stadion als elders in de stad." De zegsman benadrukt dat de politie niet alleen de reis van Den Haag naar de Arena volgt. "Het mag duidelijk zijn dat we ook alert zijn op supporters die bijvoorbeeld in de Haagse binnenstad komen. We hopen dat het een feest wordt en alles zonder problemen verloopt. Maar extra agenten staan paraat", besluit hij.