Veltman ontwijkt 'smoes' na nederlaag: 'Als Ajacied moet je dat gewend zijn'

Veltman ontwijkt 'smoes' na nederlaag: 'Als Ajacied moet je dat gewend zijn'

23-04-2017 23:03
16

Joël Veltman wil de wedstrijd tussen Schalke 04 en Ajax van afgelopen donderdag niet als excuus gebruiken voor de nederlaag tegen PSV. Door de 1-0 nederlaag in Eindhoven is de titel voor Ajax zo goed als weg. 

"Ik zit stuk natuurlijk", aldus Veltman tegenover Ajax TV. "De wedstrijd van donderdag heb je ook nog in de benen, simpel zat. Daar komt deze teleurstelling nog eens bij." In de eerste helft had Ajax het lastig. "Die vrije trap was wel een overtreding, maar we staan gewoon niet goed. Zij waren misschien wel wat beter."

Ajax speelde donderdagavond een loodzware partij tegen Schalke 04. "Ik vind niet dat twee van dit soort wedstrijden in vier dagen te veel van het goede is. Je bent Ajacied, dus dat moet je gewend zijn. Dit is wel extreem, je hebt 120 minuten in de benen. Natuurlijk ga je dat voelen, maar het mag geen smoes zijn omdat je hier verliest."

Voor Ajax rest nu de Europa League. "We hebben over twee weken een prachtige wedstrijd tegen Olympique Lyon, dan moeten we vol aan de bak. We hebben nu veel tijd om ons daarop te focussen, daarna zijn er nog twee competitiewedstrijden. Nu is het nog hopen op een mooi avontuur."