'Ik zei 2 uur 's nachts tegen mijn vrouw: het moeilijkste wat ik ooit ga doen'

'Ik zei 2 uur 's nachts tegen mijn vrouw: het moeilijkste wat ik ooit ga doen'

24-04-2017 19:28
25

ADO Den Haag stond twee maanden terug nog laatste in de Eredivisie, maar wist zich zondag na de 0-1 overwinning bij Sparta veilig te spelen. Fons Groenendijk stelt dat het moment van instappen 'niet heel makkelijk was'.

"Na de nederlaag bij Go Ahead Eagles (op 11 februari, red.) zat ik om 2 uur 's nachts aan de rand van het bed en zei ik tegen mijn vrouw: dit is het moeilijkste wat ik ooit ga doen", aldus de succestrainer tegen Omroep West. "Er was geen één speler die zijn niveau haalde. Het vertrouwen was onder het nulpunt gedaald. Ook bij de staf was het nodige gebeurd, iedereen was down van de afgelopen maanden. De sfeer op de werkvloer was gewoon weg."

Met vijf zeges in de laatste zeven duels kende ADO echter een opmerkelijke wederopstanding onder Groenendijk. Een van de personificaties van het huidige succes is Nasser El Khayati, die met zijn creativiteit en scorend vermogend een vondst blijkt. "Ik was net bij ADO en zei tegen Nasser: ik ga je niet opstellen, want ik ken je helemaal niet. Ik wil je eerst beter leren kennen en we moeten elkaar gaan vertrouwen. Uiteindelijk is hij erin gekomen en er nooit meer uit geweest."