Achttien keer geel en twee keer rood voor ADO: 'Liever dat-ie zegt: houd je bek'

Achttien keer geel en twee keer rood voor ADO: 'Liever dat-ie zegt: houd je bek'

17-10-2017 15:47
10

Achttien keer geel, twee keer rood: ADO Den Haag pakte dit seizoen veruit de meeste kaarten van alle teams in de Eredivisie. Captain Aaron Meijers vindt niet dat hij en zijn collega's (te) vaak over het randje gaan. 

"Van zijn vier gele prenten zijn er zeker twee onterecht, vertelt de linkspoot aan het Algemeen Dagblad. "Ik heb één keer geel gehad voor het wegschieten van de bal en één keer voor praten. Dat zijn gewoon heel domme kaarten. Ik vind wel dat scheidsrechters iets meer inlevingsvermogen mogen hebben. Zelfs de aanvoerder mag niets meer zeggen, dat vind ik wel lastig."

"Ik heb liever dat de scheidsrechter een keer tegen mij houd je bek zegt, dan dat hij meteen met die kaarten staat te strooien", vervolgt Meijers. 

De selectie van ADO is in zijn ogen breed genoeg om de onvermijdelijke schorsingen die op komst zijn, op te vangen. "We hebben veel spelers op de bank die eigenlijk ook basisspeler zijn. Dus dat moeten we kunnen opvangen. Wat dat betreft maak ik me er niet heel erg druk over, maar schorsingen zijn nooit ideaal."