ADO-vertrekker: Beugelsdijk zou er hier met kop en schouders bovenuit steken

ADO-vertrekker: "Beugelsdijk zou er hier met kop en schouders bovenuit steken"

18-10-2017 18:57
11

Dion Malone liet vier maanden geleden ADO Den Haag achter zich voor een lucratief avontuur in Azerbeidzjan. Tot nu toe heeft de middenvelder geen spijt.

"Ik mis wel mijn kinderen", vertelt Malone, die in juni een tweejarig contract ondertekende bij FK Qabala, aan Omroep West. "Ik merk met name dat mijn dochter van vier het lastig vindt. Misschien moet ik eerdaags voor het geluk van mijn kinderen kiezen, maar dat is nog niet aan de orde."

Malone kijkt zijn ogen uit. "Ik woon op dit moment alleen in Azerbeidzjan. In het begin dacht ik: hoe ga ik dit volhouden? Maar op een gegeven moment heb ik mijn draai gevonden. Ze spreken hier Russisch en gebrekkig Engels. Ik trek veel op met wat Franse en Schotse voetballers. En natuurlijk Dave Bulthuis (ex-FC Utrecht, red.), die was ik bijna vergeten."

De opportunistische speelstijl in de Azerbeidzjaanse competitie is in niets te vergelijken met het tactische van de Eredivisie, zegt Malone. "Het zijn veelal kleine behendige spelers. De keepers zijn wel langer, maar verder valt het allemaal wel mee. Tom Beugelsdijk zou er met kop en schouders bovenuit steken, haha."