In het kort: Mooi nieuws voor VVV, twee stagiairs bij ADO

In het kort: Mooi nieuws voor VVV, twee stagiairs bij ADO

05-12-2017 21:47

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

VVV heeft stadion in bezit
Met trots heeft VVV-Venlo bekendgemaakt dat het formeel eigenaar is van het Seacon Stadion - De Koel. De gemeente Venlo en Stichting Stadion VVV tekenden maandagmiddag de koopovereenkomst. Doordat VVV het stadion in bezit heeft kan de promovendus een grote stap zetten richting vernieuwbouw van De Koel, dat al langer op de agenda staat. "We zijn blij dat we deze belangrijke horde hebben kunnen nemen", zegt directeur Marco Bogers.

ADO verwelkomt twee stagiairs
ADO Den Haag heeft een tweetal Chinese stagiairs binnengeheld, dat niet in aanmerking komt voor een contract. "Het gaat uit van onze samenwerking met onze Chinese investeerders", zegt manager voetbalzaken Jeffrey van AS tegen Voetbal International. "Zij willen graag jonge Chinese voetballers de kans geven om bij ADO op een hoger niveau te trainen dan ze gewend zijn, wij staan daar open in." Afgelopen zomer trainden er tijdens de oefenstage in China ook al twee Chinezen mee met ADO. De Haagse club onderzoekt al langer de mogelijkheden om de samenwerking met United Vansen, het bedrijf van Hui Wang, op voetbaltechnisch gebied te intensiveren.