Verbeek wacht nog steeds op zege: El Khayati bezorgt ADO overwinning in Enschede

09-12-2017 22:36
85

Gertjan Verbeek is na vijf duels nog steeds zonder zege met FC Twente. Zaterdagavond werd er in de Grolsch Veste verloren van ADO Den Haag: 2-3.

In Enschede vielen er vier doelpunten in de eerste helft. Danny Holla was de grote man aan de zijde van de thuisploeg. Voor het oog van ruim 23.000 aanwezige fans schoot de middenvelder in de twaalfde minuut koeltjes binnen. De thuisploeg kon niet lang genieten van die voorsprong. ADO-uitblinker Nasser El Khayati maakte vijf minuten later gelijk.

De gasten kwam kort daarop zelfs op voorsprong. Ditmaal was El Khayati de aangever. Uit een voorzet van de middenvelder tikte targetman Bjorn Johnsen fraai binnen. De lange spits verlengde de bal mooi bij de eerste paal.

Holla en Johnsen speelden ook een hoofdrol bij de 2-2. De Twente-routinier krulde een vrije trap richting het doel en Johnsen verlengde de bal met zijn hoofd, waardoor ADO-goalie Robbert Zwinkels kansloos was.

El Khayati werd in de absolute slotfase matchwinner. In de 89e minuut schoot hij binnen na gepruts in de Twente-achterhoede. ADO heeft nu 20 punten en klimt naar de achtste plaats, over sc Heerenveen en Heracles Almelo heen. Twente staat nu op de achttiende plek met tien punten. Zondag kan Roda JC, dat thuis tegen FC Groningen speelt, drie punten uitlopen.