LIVE-discussie: Huntelaar vervangt Dolberg, Schöne haakt af; ADO mist El Khayati

LIVE-discussie: Huntelaar vervangt Dolberg, Schöne haakt af; ADO mist El Khayati

02-12-2018 11:08 Laatste update: 12:15
133

Klaas-Jan Huntelaar begint zondagmiddag in de basis bij Ajax in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De routinier krijgt de voorkeur boven Kasper Dolberg, die op de bank plaatsneemt. De Deen worstelt al weken met zijn vorm.

De opstelling van Ajax-trainer Erik ten Hag kent verder weinig verrassingen. Hakim Ziyech ontbreekt nog altijd, waardoor Donny van de Beek en David Neres samen met Dusan Tadic de posities aanvallend op het middenveld bezetten. Nicolas Tagliafico verschijnt ook weer aan de aftrap. Hij ontbrak dinsdag in het Champions League-duel met AEK Athene vanwege een schorsing.

Opvallend is verder dat Daley Sinkgraven bij de wedstrijdselectie zit. De linkspoot stond lange tijd aan de kant met een blessure.

ADO moet een flinke tegenvaller verwerken. Clubtopscorer en spelmaker Nasser El Khayati is niet fit genoeg en ontbreekt in de selectie. Coach Fons Groenendijk kiest voor een 5-3-2 formatie. Kanon, Bakker en Kuipers vormen het verdedigingshart van het Haagse elftal. Ook Tom Beugelsdijk ontbreekt wegens een blessure.

De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 12.15 uur.

De opstellingen

Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; De Jong, Labyad; Neres, Van de Beek, Tadic; Huntelaar

ADO Den Haag: Zwinkels; Troupée, Kuipers, Kanon, Meijers; Malone, Immers, Bakker; Becker, Lorenzen, Goossens

Update: Lasse Schöne is op het laatste moment afgehaakt. Hij wordt vervangen door Zakaria Labyad.