ADO weet ook met El Khayati niet te vermaken: De Graafschap pakt punt

08-12-2018 22:39
21

ADO Den Haag en De Graafschap hebben zaterdagavond weinig indruk gemaakt in de Eredivisie. Met het weinig vermakelijke gelijkspel zijn vooral de Doetinchemmers tevreden: 0-0.

ADO kon weer beschikken over sterspeler Nasser El Khayati, die vorige week nog ontbrak tegen Ajax. De eerste kans van de thuisploeg kwam ook van de spelmaker. Vanuit een moeilijke hoek kreeg hij de bal echter niet tussen de palen. Het was een van de spaarzame momenten waarop het publiek opveerde, want er gebeurde heel weinig in het treffen tussen de clubs in het rechterrijtje.

De Graafschap-keeper Hidde Jurjus had niet veel te doen in de eerste helft, maar raakte wel geblesseerd. In de rust werd de doelman vervangen door Agil Etemadi. Die werd direct aan het werk gezet, want kort na het begin van de tweede helft werd Elson Hooi diep gestuurd. Etemadi liet zich niet verschalken door een schuiver. ADO bleef zoeken, maar stichtte weinig gevaar.

De wedstrijd eindigde dan ook in een doelpuntloos gelijkspel. Voor De Graafschap is het puntje meer dan welkom na vier nederlagen op rij, het verschil met hekkensluiter NAC Breda bedraagt nu drie punten.