Sandler debuteert met monsterzege bij Manchester City in FA Cup

06-01-2019 16:52 Laatste update: 16:56
33

Manchester City heeft zich zondag met speels gemak geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. Championship-laagvlieger Rotherham United was geen partij: 7-0. Philippe Sandler maakte zijn debuut voor City.

Manchester City domineerde - zoals verwacht - vanaf minuut één in het eigen Etihad Stadium. Na twaalf minuten was het voor de eerste keer raak. Raheem Sterling werd weggestoken door Kevin De Bruyne, die de aanvoerdersband droeg, en maakte de 1-0.

Op slag van rust werd het 2-0 en 3-0. Eerst tekende de achttienjarige Phil Foden na een schitterende pass voor de tweede City-treffer en in de blessuretijd van de eerste helft verschalkte Rotherham-verdediger Semi Ayahi zijn eigen doelman.

In de tweede helft ging het nog wat harder. Gabriel Jesus, Riyad Mahrez, Nicolas Otamendi en Leroy Sané dreven de score op naar 7-0. Een bijzonder moment was er nog in de 67ste minuut. Sandler, die in de zomer overkwam van PEC Zwolle, kwam in het veld voor De Bruyne en maakte als verdedigende middenvelder zijn officiële debuut voor City.