Stam-effect voorbij: PEC verliest bij ADO na 'mislukte' voorzet van Troupée

15-02-2019 21:56
190

PEC Zwolle heeft na drie zeges en één remise voor het eerst verloren onder Jaap Stam. De Blauwvingers gingen vrijdagavond onderuit bij het behoudende ADO Den Haag na een weinig opwindende wedstrijd.

PEC had een licht veldoverwicht in een eerste helft, waarin nauwelijks kansen genoteerd konden worden. De openingstreffer vlak voor rust was dan ook een toevalstreffer. ADO-rechtsback Giovanni Troupée haalde de achterlijn en leek een voorzet te willen geven, maar de bal zeilde bij de tweede paal binnen: 1-0.

De mannen van Stam moesten in de tweede helft in de achtervolging, maar kon in een rommelige tweede helft nauwelijks iets uitrichten. Tien minuten voor tijd moest PEC bovendien met een man minder te staan. Younes Namli had al geel op zak en kreeg het aan de stok met tegenstander Sheraldo Becker: beiden kregen geel en Namli kon voortijdig gaan douchen.

ADO was drie kwartier lang bezig om de krappe voorsprong te consolideren en slaagde in die opzet. ADO komt op 27 punten en springt ineens naar het linkerrijtje. PEC blijft in de middenmoot hangen, maar staat nog steeds slechts drie punten boven de degradatiestreep.