ADO deelt genadeklap niet uit en krijgt deksel op de neus van De Graafschap

01-03-2019 21:55
47

ADO Den Haag heeft vrijdag door een late gelijkmaker met 1-1 gelijkgespeeld bij De Graafschap. De ploeg van trainer Fons Groenendijk had lang een overwicht, maar vergat het duel in het slot te gooien. Youssef El Jebli maakte de openingstreffer van Sheraldo Becker ongedaan.

Na speldenprikjes van De Graafschap via debutant Nabil Bahoui (schot over) en Bart Straalman (kopbal naast), nam ADO het heft in handen. Becker mocht alleen op doelman Hidde Jurjus af, maar de rappe aanvaller schoot wild over. De Superboeren konden desondanks geen vuist maken. Tomas Necid schoot in kansrijke positie tegen Jurjus aan, terwijl Giovanni Troupée in de rebound voor open doel overschoot.

Becker kreeg na ruim een half uur een nieuwe kans, na opnieuw een fraaie pass van Nasser El Khayati. Dit keer drukte hij wel af: 0-1. Dat was niet de enige schade voor De Graafschap voor rust: spits Charlison Benschop haakte af met een hamstringblessure en ook doelman Jurjus liep een blessure op tijdens een uittrap.

De thuisploeg kon in de tweede helft lange tijd niet echt een vuist maken. Op het moment dat ADO dicht bij de 0-2 was, Danny Bakker schoot hard tegen de lat, kwam de 1-1 uit de lucht vallen. Na een snelle vrije trap was de organisatie even zoek bij ADO. El Jebli profiteerde en knalde de bal in de korte hoek. De Superboeren gingen zelfs nog op jacht naar drie punten, maar zover kwam het niet.

De Graafschap blijft zeventiende, maar ziet de achterstand op FC Emmen (zestiende) en PEC Zwolle (vijftiende) teruggebracht worden tot respectievelijk twee en drie punten. ADO staat slechts zes punten boven De Graafschap en is daarmee voorlopig elfde.