De Jong verwacht 'close games': Vooral met Jan Vertonghen had ik een hechte band

De Jong verwacht 'close games': "Vooral met Jan Vertonghen had ik een hechte band"

29-04-2019 12:48 Laatste update: 13:03
14

De twee ontmoetingen met Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League worden 'close games'. Dat voorspelt Siem de Jong. De routinier wordt dit seizoen door Ajax verhuurd aan het Australische Sydney FC. 

Dinsdag staat in Londen de eerste clash tussen Spurs en Ajax op het programma. Acht dagen later volgt de return. "Het worden close games, denk ik. Ik hoop dat Ajax weer het niveau van de wedstrijden tegen Real Madrid en Juventus kan halen", zegt De Jong in gesprek met Het Parool. "Een dag voor de return in de Arena speel ik met Sydney in de Aziatische Champions League in Zuid-Korea. Of ik op tijd thuis ben na de vlucht weet ik niet, anders probeer ik via mijn telefoon de wedstrijd in de gaten te houden."

Met diverse spelers van Tottenham speelde De Jong nog samen in Amsterdam. "Vooral met Jan Vertonghen had ik een hechte band. Onze vriendinnen hadden ook een goede klik. Jan en ik lijken qua karakter op elkaar en bleken dezelfde interesses te hebben, zoals pubquizzen."

"We zaten niet altijd in de top van het klassement, voor ons waren het meer doordeweekse avondjes uit. We hebben één keer gewonnen. Dat kwam vooral door andere jongens in ons team. Als winnaars hoefden we toen de rekening niet te betalen. Dat scheelde misschien een portie bitterballen, want drinken deden we niet."