Tagliafico blijft Ajax trouw: 'Ik wil jullie vertellen dat ik nog een jaar blijf'

Tagliafico blijft Ajax trouw: 'Ik wil jullie vertellen dat ik nog een jaar blijf'

03-05-2019 14:50 Laatste update: 18:00
241

Nicolás Tagliafico blijft Ajax trouw deze zomer. Het contract van de Argentijnse linksback is - enigszins verrassend - verlengd tot de zomer van 2022.

De oude verbintenis van Tagliafico liep nog twee jaar door. De Argentijn werd de laatste maanden gelinkt aan talloze topclubs, waaronder Juventus, Atlético Madrid en Real Madrid. Met zijn contractondertekening doet de 26-jarige linksback echter de belofte dat hij nog zeker een seizoen in Amsterdam zal blijven.

Tagliafico maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Independiente naar Ajax. Vanaf de eerste wedstrijd was hij een vaste waarde in het elftal van trainer Erik ten Hag. De teller staat op 57 wedstrijden voor Ajax. Daarin was de linksback goed voor zes goals en acht assists. Van die zes goals maakte hij er drie in het huidige Champions League-seizoen.

Door zijn stormachtige ontwikkeling was Tagliafico in de zomer met Argentinië actief op het WK. Na dat toernooi droeg hij ook een paar keer de aanvoerdersband voor zijn land. "Ik wil jullie vertellen dat ik nog zeker een seizoen zal blijven", laat hij via de social media-kanalen van Ajax weten. "Hopelijk wordt het een geweldig jaar."