Game, set and match in Putten: Feyenoord boekt eerste officieuze zege onder Stam

29-06-2019 18:12
115

Feyenoord is het tijdperk-Jaap Stam zaterdagmiddag begonnen met een overwinning. De amateurs van SDC Putten waren de tegenstander tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen en werden getrakteerd op een 0-6 nederlaag.

Feyenoord begon met een bijzonder jong elftal aan de krachtmeting in Putten. Debutant Nick Marsman, Bart Nieuwkoop, Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Yassin Ayoub en Dylan Vente kregen in de basisopstelling gezelschap van een groot aantal talenten. SDC Putten hield ruim twintig minuten stand, maar gaf toen een strafschop weg: Vente zorgde vanaf elf meter voor de openingstreffer. Marouan Azarkan en de van FC Dordrecht teruggekeerde Crysencio Summerville tilden de stand voor rust naar 0-3.

Na rust maakten spelers als Jeremiah St. Juste, Sven van Beek, Jens Toornstra en Orkun Kökcü hun opwachting. De score bleef lange tijd op 0-3 steken, maar Feyenoord liep in de slotfase alsnog uit naar een ruime zege. Invallers Naoufal Bannis, Cheick Touré en Achraf El Bouchataoui bepaalden de eindstand op 0-6.

Feyenoord vervolgt de voorbereiding zaterdag met een wedstrijd tegen FC Dordrecht. Daarna gaat de ploeg van Stam op trainingskamp in Oostenrijk. Begin augustus staan de voorrondes in de Europa League op het programma en wordt het Eredivisie-seizoen afgetrapt met een thuiswedstrijd tegen Sparta.