Linssen grijpt hoofdrol en wijst Vitesse de weg tijdens moeizame Airborne-avond

21-09-2019 22:39 Laatste update: 22:44
35

Vitesse leek zeven dagen na de 5-0 bij PSV een nieuwe tegenvaller te moeten incasseren, maar stond op tijd op tegen Fortuna Sittard. Uitgerekend tijdens de jaarlijkse Airborne-wedstrijd tegen Fortuna Sittard stond men tien minuten voor tijd met 1-2 achter, maar de Arnhemmers wonnnen - mede dankzij Bryan Linssen - alsnog met 4-2.

Bij het ingaan van de tweede minuut was het tijd voor een hartverwarmend applaus ter nagedachtenis aan Fernando Ricksen, die in Sittard altijd met nummer 2 speelde. De Vitesse-fans klapten keurig mee, maar hadden in het vervolg van de eerste helft weinig reden voor applaus. De in het claret and blue gestoken thuisploeg kon weinig klaarspelen en liep tegen een niet onverdiende achterstand aan. Jorrit Smeets kon de bal onbedreigd bij Mark Diemers bezorgen, die vanaf de rand van de zestien de verre hoek vond: 0-1.

Diezelfde Diemers kwam vlak voor rust nog in aanraking met Riechedly Bazoer, die natrapte en van geluk mocht spreken dat arbiter Kooij het bij geel hield. De aanvankelijk matig acterende thuisploeg rechtte in de tweede helft de rug en kwam op gelijke hoogte: Oussama Tannane bediende Tim Matavz met een schitterende dieptepass en de Sloveen schoof beheerst de 1-1 binnen. Vitesse leek erop en erover te kunnen, maar stond drie minuten later alweer op achterstand. Diemers leverde ditmaal de assist en Martin Angha kon onbedreigd raak knikken: 1-2.

Na 75 minuten werd de wedstrijd opnieuw onderbroken, als eerbetoon aan de oorlogsveteranen die Arnhem in 1944 bevrijdden. De 'time-out' inspireerde Vitesse alsnog tot een late comeback. Bryan Linssen leek al op weg naar een doelpunt, kreeg op het moment suprême een duwtje van Branislav Ninaj, maar sloeg in de slotfase twee keer toe met het hoofd. Eerst strafte hij een misser van doelman Alexei Koselev af, daarna verschalkte hij de Moldaviër met een keurig geplaatste kopbal in de verre hoek: 2-2 en 3-2. Matus Bero maakte in de extra tijd een einde aan alle onzekerheid: 4-2.