RKC Waalwijk vervolgt opmars met stunt in Utrecht en hijgt ADO Den Haag in de nek

01-12-2019 16:21 Laatste update: 16:55
85

FC Utrecht heeft de draad nog niet op kunnen pakken na twee stevige nederlagen tegen Ajax en AZ. Hekkensluiter RKC Waalwijk kwam zondagmiddag naar De Galgenwaard, hield zonder bovenmatig veel moeite stand en stapte zelfs met drie punten de bus naar Noord-Brabant weer in.

"Utrecht, wakker worden", klonk tijdens de eerste helft met grote regelmaat vanaf de tribunes. De thuisploeg ging dan ook met een fluitconcert de rust in na een eerste helft, waarin letterlijk niets te beleven viel. Alleen Saïd Bakari kwam namens RKC in de buurt van een treffer, maar zijn inzet werd gepareerd door doelman Maarten Paes.

Ook na rust waren de twee duiven op het veld lange tijd het meest besproken onderwerp. RKC bleef de meeste aanspraak op een doelpunt maken en brak de wedstrijd twintig minuten voor tijd plotseling open: Clint Leemans leverde een vrije trap af en Melle Meulensteen kopte de 0-1 binnen. FC Utrecht schrok wakker, bracht met Simon Makienok een stormram in en probeerde de gelijkmaker te forceren. De Deen leek kort na zijn invalbeurt meteen succes te hebben, maar stuitte op Etienne Vaessen.

In de slotfase werd RKC dan toch nog teruggedrongen in het eigen strafschopgebied. Het offensief van de thuisploeg kwam echter te laat en de fans ruilden hun "Utrecht, wakker worden" in voor "schaam je kapot". Stijn Spierings kreeg na een lange rush zelfs de kans om voor 0-2 te zorgen, maar dreef zijn actie te ver door én zag de vrijstaande Mario Bilate over het hoofd. RKC bleef echter overeind en is aan een opvallende opmars bezig: de promovendus verloor slechts één van zijn laatste vier wedstrijden, komt op acht punten en heeft nummer 17 ADO Den Haag in het vizier.