Mede-redder van Feyenoord stapt negen jaar na dato uit Raad van Commissarissen

Mede-redder van Feyenoord stapt negen jaar na dato uit Raad van Commissarissen

16-12-2019 14:17 Laatste update: 14:22
33

Herman van Drie stapt per direct uit de Raad van Commissarissen van Feyenoord. Reden voor zijn vertrek is een 'verschil van inzicht over de te volgen koers'.

Feyenoord maakt het vertrek zelf bekend op de clubwebsite. Zo’n negen jaar geleden was Van Drie een van de grondleggers die 'Vrienden van Feyenoord' het leven in riep. Die groep zorgde ervoor dat Feyenoord, dat financieel bijna aan de grond zat, een kapitaalinjectie ontving en daarmee het hoofd boven water hield. De injectie bedroeg destijds een bedrag van zo’n dertig miljoen euro. Daarvoor in ruil kreeg de groep een minderheid van de aandelen (49 procent) in bezit.

De actie zorgde ervoor dat Feyenoord uiteindelijk weer een gezond beleid kon ontwikkelen en daarmee werd het voortbestaan van de Rotterdamse club gered. Van Drie geeft nu dus aan wegens een 'verschil van inzicht over de te volgen koers' uit de RvC te stappen. Het adviesorgaan blijft nu slechts over bestaande uit Toon van Bodegom (voorzitter), Richard Bruens en Gérard Moussault.