Bijlow naar voren geschoven als EK-kandidaat: 'Over langere periode indruk maken'

Bijlow naar voren geschoven als EK-kandidaat: 'Over langere periode indruk maken'

05-02-2020 07:32
81

Ronald Koeman zit aankomende zomer met een keepers-dilemma, verwacht voormalig keeperstrainer van het Nederlands elftal Frans Hoek. Hoek zou één doelman altijd meenemen naar het EK: Tim Krul.

"Onomstreden zou ik hem niet willen noemen, maar wel een ervaren zekerheidje", begint Hoek in gesprek met De Telegraaf over de keepers van Oranje. "Tim keept wekelijks in de Premier League. Weliswaar in de onderste regionen, maar toch!" Toch is het voor Koeman geen morele verplichting om hem mee te nemen naar het EK, weet ook Hoek. "Zo werkt het niet, want daar zijn de belangen op een EK veel te groot voor."

Hoek komt daarnaast met nog een opvallende suggestie: Feyenoord-keeper Justin Bijlow. De jonge doelman maakt een goede ontwikkeling door, maar Hoek weet niet zeker of hij al helemaal klaar is voor een EK. "Hij is tot nu toe nog wat wisselvallig geweest. Maar wie weet als hij zo doorgaat als de afgelopen weken en zich de komende maanden verder ontwikkelt... Hij zal over een langere periode indruk moeten maken."

Bankzitters
Daarnaast heeft Koeman de keuze uit keepers als Jasper Cillessen en Michel Vorm, die geen basisplaats hebben bij hun clubs. Hoek vindt dat de bondscoach in overleg met keeperstrainer Patrick Lodewijks een keuze moet maken of ze gebruik gaan maken van bankzitters. "Daarvan is Jasper Cillessen de bekendste en de beste. Hij is gepasseerd bij Valencia en ook lichtgeblesseerd", sluit Hoek af.