Feyenoord dankzij Berghuis en Bozeník langs PEC in spektakelstuk

16-02-2020 18:41
426

Feyenoord is tegen PEC Zwolle door het oog van de naald gekropen. Een spektakelstuk leek te eindigen in een 3-3 gelijkspel, maar winteraanwinst Róbert Bozeník maakte in de blessuretijd de winnende treffer: 3-4.

Dick Advocaat kon in Zwolle geen beroep doen op Nicolai Jörgensen, die opnieuw niet fit is. In plaats van Bozeník speelde Luis Sinisterra in de punt van de aanval. Sam Larsson startte op links.

Feyenoord begon dramatisch aan de wedstrijd in Zwolle. Al na vier minuten ging de bal op de stip nadat Marcos Senesi hands maakte. Lennart Thy schoot vanaf elf meter de 1-0 binnen. Feyenoord kreeg amper de mogelijkheid om op adem te komen, want nog geen vijf minuten later moest Justin Bijlow ook de tweede PEC-treffer incasseren. Een schitterend uitgespeelde aanval belandde via het lichaam van Edgar Ié in het Feyenoord-doel. Mike van Duinen kreeg de goal op zijn naam.

PEC overdonderde Feyenoord in de openingsfase en deed zichzelf tekort door niet nog een keer te scoren. Feyenoord herpakte zich vervolgens en kwam voor de rust op 2-1 dankzij Leroy Fer, die een voorzet van Steven Berghuis binnenkopte. Berghuis kreeg kort daarna een mogelijkheid op de 2-2, terwijl ook Sinisterra gevaarlijk was.

Al vroeg in de tweede helft stelde Feyenoord orde op zaken nadat Berghuis een schitterend afstanddschot achter PEC-goalie Michael Zetterer zag vliegen. Maar juist op het moment dat Feyenoord het op de rit leek te hebben sloeg PEC weer toe. Thy schoot na 59 minuten de 3-2 binnen en bracht zijn ploeg opnieuw in vervoering. Thy leek ook 4-2 te maken, maar zijn derde treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

De wedstrijd ging in de tweede helft alle kanten op. Een paar minuten na de 3-2 van Thy maakte Berghuis weer gelijk. De Rotterdammers kregen daarna de grootste kansen op meer, terwijl PEC alleen maar kon tegenhouden. Zetterer moest in de slotfase een aantal keren redding brengen, maar had geen antwoord op een schot van invaller Bozeník, die Feyenoord in de slotminuut van de wedstrijd op voorsprong schoot en zijn ploeg voor puntenverlies behoedde.