Geen vrees voor dramatische Ajax-week: 'Als je het mij vraagt slopen we iedereen'

Geen vrees voor dramatische Ajax-week: 'Als je het mij vraagt slopen we iedereen'

28-02-2020 09:31
120

André Onana is het niet eens met Ajax-trainer Erik ten Hag dat er sprake is van een crisis in de Johan Cruijff Arena. De doelman uit Kameroen ziet ook na de uitschakeling tegen Getafe in de Europa League voldoende houvast.

Waar veel teamgenoten hun ergernis uitspraken over de Spanjaarden, is Onana mild. "Het maakt niet uit hoe je wint, want de geschiedenis onthoudt alleen maar de winnaars, niet hoe de verliezers hebben gespeeld", zegt hij tegen Voetbal International. "Of ik trots zou zijn als ik zou winnen zoals Getafe? Mijn vriend, luister: als je wint, moet je altijd trots zijn. Ja, ik weet wat de Ajax-filosofie is. Maar het draait om winnen."

Volgens Onana is van een crisis desondanks geen sprake bij Ajax, al beweerde Ten Hag na de nederlaag bij Heracles Almelo anders. "Ik kan niet voor de trainer praten, natuurlijk. Ik vind het geen crisis, nee. We hebben veel geblesseerden, er zijn een hoop jongens afwezig. Dat moet je ook meenemen."

Volgens Onana zit het met de spirit nog goed in aanloop naar de duels met AZ (Eredivisie) en FC Utrecht (KNVB Beker). Bang voor een dramatische week is hij niet. "Als je het mij vraagt, dan slopen we iedereen. Dus misschien ben ik niet de juiste speler om dit soort vragen aan te stellen, haha."