Onana wil weg bij Ajax: Overmars heeft niet voor niets Marc Netto als bijnaam

Onana wil weg bij Ajax: "Overmars heeft niet voor niets Marc Netto als bijnaam"

14-05-2020 09:28
95

De situatie van Andre Onana in Amsterdam 'kan een dingetje worden'. Dat stelt Voetbal International-verslaggever Marco Timmer. De doelman heeft een vertrekwens, maar Ajax-directeur Marc Overmars laat hem niet zomaar gaan.

Ajax neemt deze zomer afscheid van Hakim Ziyech en mogelijk volgen Nicolás Tagliafico, Sergiño Dest, Donny van de Beek én Onana zijn voorbeeld. Vooral rond de doelman uit Kameroen is er beweging. Zaakwaarnemer Albert Botines leurt met Onana langs de Europese topclubs.

"Bij Ajax zijn ze natuurlijk niet gek", reageert Timmer, Ajax-watcher van VI. "Ze weten dat ze het gedroomde bedrag van veertig miljoen euro niet zullen krijgen, maar ze gaan er ook niet heel ver onder zitten. Marc Overmars heeft niet voor niets Marc Netto als bijnaam. Edwin van der Sar heeft al gezegd dat er geen final sale is bij Ajax, dus geen uitverkoop."

Onana wil 'echt weg', aldus Timmer. "Dus dat kan een dingetje gaan worden. Overmars wacht tot de transfermarkt wat rustiger is. Iedereen staat nu nog in de paniekstand en over twee maanden verwacht hij dat de kramp eraf is. En dan is er misschien wel wat meer mogelijk."

FC Barcelona zou concreet zijn voor Onana, maar ook Borussia Dortmund, Chelsea en Paris Saint-Germain worden genoemd. "Het is niet gezegd dat hij nu weggaat en Ajax meewerkt. Hij kan echt pech hebben en bij Ajax moeten beginnen."