Vriendin van Nijhuis zorgt voor Veronica Inside-hereniging: 'Het is echt absurd'

Vriendin van Nijhuis zorgt voor Veronica Inside-hereniging: 'Het is echt absurd'

24-06-2020 16:56
49

Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee aan één tafel: het leek verleden tijd te worden, maar woensdag gaat het toch alweer gebeuren. Opvallend genoeg speelt de vriendin van Bas Nijhuis daar een rol in, vertelt Genee in het radioprogramma Veronica Inside.

Het Veronica Inside-trio komt woensdagavond in Dordrecht bij elkaar voor een praatshow voor de businessclub van FC Twente, die wordt uitgezonden via een livestream en waarvan de organisatie in handen is van de vriendin van Nijhuis. "Het is heel absurd, maar het probleem is: het stond al maanden en het wordt georganiseerd door de vriendin van Bas Nijhuis", vertelt Genee in zijn programma.

"Ze hebben al niet veel werk in coronatijd en ze zei: Het is voor mij een hele belangrijke opdracht. In principe hadden we alledrie zoiets van: dit heeft allemaal niet zoveel nut nu om daar te gaan zitten. Maar ja, toen heeft Chantal (de vriendin van Nijhuis, red.) Johan, René én mij gebeld en een dringend beroep op ons gedaan. Ik wilde sowieso gaan. Misschien maar met andere mensen, ik weet ook niet."

"Het is absurd, het is echt absurd. Ik hoop dat alle hectiek eromheen een beetje uitblijft. Surrealistisch is het gewoon", stamelt Genee, die na de veelbesproken uitzending van maandag zwaar onder vuur werd genomen door Derksen en Van der Gijp. De twee analisten waren woest over de rol van de presentator in het racismedebat, waarbij ook vaste gast Wim Kieft, advocate Natacha Harlequin en oud-international Dries Boussatta aanschoven.