'Feyenoord-back Malacia in belangstelling van nummer zes van Frankrijk'

'Feyenoord-back Malacia in belangstelling van nummer zes van Frankrijk'

24-06-2020 17:45
40

Tyrell Malacia mag zich in de belangstelling verheugen van Stade Reims, zo claimt Foot Mercato donderdag. De twintigjarige verdediger van Feyenoord staat op een shortlist van drie bij de Ligue 1-club, zo klinkt het.

Stade Reims moet op zoek naar een nieuwe linksback, omdat Hassana Kamare voor een bedrag van naar verluidt vier miljoen euro op weg is naar OGC Nice. Daarbij denkt de nummer zes van het afgebroken Ligue 1-seizoen onder meer aan Malacia. Het jeugdproduct van Feyenoord begon het seizoen als reserve in De Kuip, maar in november veroverde hij een basisplaats toen concurrent Ridgeciano Haps geblesseerd raakte.

Ook na de terugkeer van Haps behield Malacia vervolgens zijn plek. Hij kwam uiteindelijk tot vijftien officiële duels, waarin hij vier assists gaf. Malacia ligt nog tot medio 2023 vast bij de Rotterdammers. Mocht het van een transfer naar Les rouges et blancs komen, dan wordt hij ploeggenoot van Kaj Sierhuis, die in januari werd overgenomen van FC Groningen.

Stade Reims heeft ook twee andere jongelingen op het lijstje staan: de twintigjarige Duitser Felix Agu van VfL Osnabrück en Sint Truiden-back Thibault de Smet (22).