Kalezic wil MVV 'weer op de kaart zetten': 'Ambities niet kunnen nastreven'

Kalezic wil MVV 'weer op de kaart zetten': 'Ambities niet kunnen nastreven'

24-06-2020 18:50 Laatste update: 18:57
34

MVV heeft de aanstelling van Darije Kalezic als nieuwe hoofdtrainer bevestigd. De in Zwitserland geboren Bosniër tekent in Maastricht een contract voor twee seizoenen.

Kalezic kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan bij de Limburgers. "MVV is een mooie traditieclub met goede supporters. Maar MVV heeft al jaren zijn ambities niet kunnen nastreven. Ron Elsen heeft mij benaderd met een duidelijk verhaal om MVV op termijn weer op de kaart te zetten", reageert de vijftigjarige coach op de clubsite.

"Met een heldere visie, ga ik er alles aan doen om onze spelers een stap verder te helpen in hun ontwikkeling om daarmee een bijdrage te leveren aan de prestaties en dus een betere toekomst voor MVV", vervolgt Kalezic, die het stokje overneemt van de eind maart ontslagen Fuat Usta. De naam van Jurgen Streppel viel ook in De Geusselt, maar hij ging aan de slag bij Roda JC.

"Met Darije heeft MVV een ervaren hoofdtrainer aangesteld die op verschillende niveaus en in verschillende landen een goed cv heeft opgebouwd. Hij heeft bewezen onder moeilijke omstandigheden teams te ontwikkelen, en oog voor talentontwikkeling te hebben", vertelt technisch directeur Ron Elsen van MVV.

Kalezic werd in 2010 Jupiler League-kampioen met De Graafschap en hield De Superboeren daarna in de Eredivisie. Ook met Roda JC wist hij zich in 2016 te handhaven, maar de samenwerking bleef desondanks beperkt tot één seizoen. Na zijn vertrek uit Kerkrade had Kalezic het Saudische Al-Taawon, het Nieuw-Zeelandse Wellington Phoenix en het Indonesische PSM Makassar onder zijn hoede.