'Ten Hag valt na Bayern ook definitief af bij Dortmund: Favre mag aanblijven'

'Ten Hag valt na Bayern ook definitief af bij Dortmund: Favre mag aanblijven'

24-06-2020 20:11 Laatste update: 21:21
50

Trainer Lucien Favre hoeft niet langer te vrezen voor een ontslag bij Borussia Dortmund. De Bundesliga-topclub kiest vanwege de coronacrisis voor continuïteit. Dat melden Duitse media, waaronder het doorgaans goed geïnformeerde Kicker.

De 62-jarige Favre mag in ieder geval zijn tot medio 2021 lopende contract uitdienen. De Zwitser leek eerder nog op de schopstoel te zitten doordat Dortmund het opnieuw af moest leggen tegen Bayern München in de titelstrijd. Bovendien werden Die Schwarzgelben door Paris Saint-Germain uitgeschakeld in de achtste finale van de Champions League.

Ajax-coach Erik ten Hag werd door BILD al eens naar voren geschoven als wahrscheinlichste Option om Favre op te volgen, terwijl ook de naam van Niko Kovac viel. De kritiek is echter enigszins verstomd en bovendien acht Dortmund continuïteit op sleutelposities belangrijk vanwege de crisis. Ook technisch directeur Michael Zorc blijft daarom in het Signal Iduna Park. De oud-speler van de club wilde eigenlijk met pensioen, maar heeft nu zijn contract verlengd tot medio 2022.

Ten Hag was eerder naar verluidt ook in beeld bij Bayern. Der Rekordmeister hield echter vast aan interim-coach Hansi Flick, die veel indruk maakt in de Allianz Arena.