Burgemeester Eindhoven wil in gesprek met PSV: 'Dat is een dilemma'

Burgemeester Eindhoven wil in gesprek met PSV: 'Dat is een dilemma'

24-06-2020 20:25 Laatste update: 20:29
68

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven wil in gesprek met PSV met het oog op het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Premier Mark Rutte maakte woensdag bekend dat fans onder strikte voorwaarden weer welkom zijn in de voetbalstadions.

Zo moeten toeschouwers de anderhalve meter afstand waarborgen en mogen fans niet zingen. Dat is lastig te handhaven, stelt Jorritsma in gesprek met Omroep Brabant. "Het is een dilemma hoe we daar mee om moeten gaan. We hebben namelijk de hardcore supporters die hun team willen aanmoedigen. Die willen 'boeee' kunnen roepen naar de tegenstander. Maar dat mag niet. Dus wat is redelijk? Hoe gaan we daarmee om?"

"We moeten ervoor zorgen dat we niet groepen van dezelfde geluimdheid bij elkaar zetten, want dan krijg je die spreekkoren", vervolgt Jorritsma. "In het Philips Stadion passen nu 35.000 mensen. Misschien kunnen we bijvoorbeeld 5000 of 6000 mensen op voldoende afstand binnenlaten. Maar het is allemaal nog niet definitief."

"Ik heb altijd gezegd: zonder publiek kun je geen voetbalwedstrijden houden in mijn stad. Daar denk ik nog steeds zo over. Maar ik zal nu concreet afspraken moeten maken met PSV en FC Eindhoven. Ik moet namelijk toestemming geven voor een voetbalwedstrijd", besluit de burgemeester.