'Mes in de rug' voor Twente-scout Bleuming: '16.30 op het stadion, 16.45 buiten'

'Mes in de rug' voor Twente-scout Bleuming: '16.30 op het stadion, 16.45 buiten'

24-06-2020 21:13 Laatste update: 21:22
68

Evert Bleuming is onaangenaam verrast door zijn gedwongen ontslag bij FC Twente. De Tukkers namen deze week afscheid van achttien werknemers: oud-spits en hoofdscout Bleuming was één van hen.

De zestigjarige Drent moest in 2015 al vertrekken uit Enschede, ging toen bij FC Utrecht aan de slag, keerde in 2018 terug en moet nu dus wéér terugtreden. "Het voelt als een mes in mijn rug", vertelt hij aan TC/Tubantia. Bleuming kreeg dinsdag te horen dat hij zich om 16.30 uur in de Grolsch Veste moest melden. "Om kwart voor vijf kreeg ik de mededeling dat ik was ontslagen en om tien voor vijf stond ik buiten. Deze zag ik niet aankomen," baalt hij. "Het lastigste vind ik dat ik eerst complimenten kreeg en tien dagen later te horen krijg, dat ik door corona op straat sta."

Vooraf had Bleuming namelijk nog een gesprek gevoerd met Ron Jans en Jan Streuer, de nieuwe hoofdtrainer en technisch directeur van de Enschedeërs. Dat zij vooraf al op de hoogte waren van het naderende ontslag, lijkt de scout niet waarschijnlijk. "Als het wel zo is, dan is het slecht. Dan ben ik leeggezogen met informatie en daarna aan de kant gezet, maar zo schat ik ze totaal niet in."