Ajax-supportersvereniging zet hakken in het zand: We voelen ons overvallen

Ajax-supportersvereniging zet hakken in het zand: "We voelen ons overvallen"

25-06-2020 07:58
78

De supportersvereniging van Ajax is niet enthousiast over het idee om de stadions weer voor een deel te vullen. Voorzitter Fabian Nagtzaam is kritisch in de Volkskrant.

"We voelen ons overvallen. Waarom wordt bij vliegtuigen een afschaalmodel gebruikt en bij voetbalwedstrijden een opschaalmodel?", vraagt Nagtzaam zich hardop af in de krant. "We hebben in Nederland een prachtig zogeheten supporterscollectief dat alle voetbalsupporters vertegenwoordigt en waarmee lumineuze ideeën voor een zo vol mogelijk stadion zijn bedacht, maar dat is niet geraadpleegd door de KNVB."

Een van die ideeën is om met 20.000 fans te testen bij oefenwedstrijden in augustus, om vervolgens op te kunnen schalen naar 40.000 man in september. De Arena lijkt echter maximaal 15.000 mensen te kunnen waarborgen met de nieuwe maatregelen. Stadiondirecteur Henk Markerink zegt daarover: "Ik zie dit als een economische opstap. Het zal de eerste keren misschien centen kosten, maar dat zien we dan als een investering. Als er maar weer leven in dat stadion komt."