'Eén uitspraak van Overmars heeft Ajax 36 miljoen euro gekost'

'Eén uitspraak van Overmars heeft Ajax 36 miljoen euro gekost'

25-06-2020 10:44
120

Ajax-directeur Marc Overmars heeft zichzelf lelijk in de voet geschoten door te pleiten voor het einde van het Eredivisie-seizoen. Dat stelt FOX Sports-verslaggever Christiaan Willaert, die een onderzoek van KPMG aanhaalt, bij Voetbalpraat.

Begin mei berekende KPMG, een internationale accountants- en adviesorganisatie, dat de totale marktwaarde van voetballers in Nederland als gevolg van de coronacrisis met een kwart is gedaald van 1,213 miljard euro naar 923 miljoen euro. Als de Eredivisie was hervat en uitgespeeld, was de klap een stuk kleiner geweest, met een daling van 190 miljoen.

Voor Ajax zijn de gevolgen het grootst, aldus Willaert. "Ajax heeft 92 miljoen euro ingeleverd aan transferwaarde", aldus de FOX-verslaggever. "Als de competitie was uitgespeeld, was dat gat 36 miljoen euro minder groot geweest. Eén uitspraak van Overmars in De Telegraaf heeft ze dus 36 miljoen euro gekost."

Overmars-uitspraken
Willaert verwijst naar de uitspraken van Overmars begin april. De directeur voetbalzaken van Ajax gaf aan dat de competitie wat hem betreft 'dood' is en niet meer hervat hoefde te worden. "Of het allemaal verstandig is geweest, weet ik niet", reageerde Overmars deze week bij Ajax TV.

"Ik zou het zo weer doen. Maar misschien had ik even meer geduld moeten tonen, of moeten overleggen. Voor mij was dat het moment dat ik dacht: ik ben het een beetje zat. Iedereen praat erover en niemand doet iets."