'Chelsea aast op volgende grote vis: RB Leipzig vraagt 60 miljoen euro'

'Chelsea aast op volgende grote vis: RB Leipzig vraagt 60 miljoen euro'

25-06-2020 12:28
32

Chelsea is na de komst van Hakim Ziyech en Timo Werner nog niet uitgewinkeld. Dayot Upamecano van RB Leipzig geldt nu als belangrijkste transferdoelwit.

Dat meldt The Athletic. De naam van Upamecano gaat al maanden rond in het Engelse geruchtencircuit. Arsenal en Manchester United leken de beste papieren te hebben, maar inmiddels is ook Chelsea volgens de Engelse pers serieus. Upamecano moet een slordige 60 miljoen euro kosten. Het contract van de 21-jarige verdediger uit Frankrijk bij RB Leipzig loopt in de zomer van 2021 af. Dit seizoen speelde hij 27 competitiewedstrijden voor de nummer 3 van de Bundesliga.

De financiële gevolgen van de coronacrisis lijken geen vat te hebben op Chelsea. De Londense grootmacht versterkte zich vorige week officieel met Timo Werner, die voor ongeveer 50 miljoen overkwam van RB Leipzig. Daar is hij nog een kleine week ploeggenoot van Upamecano. In februari werd Hakim Ziyech al voor 40 miljoen euro vastgelegd. Ook is Chelsea geïnteresseerd in Kai Havertz (Bayer Leverkusen) en Ben Chilwell (Leicester City).