Elia opent deur voor Eredivisie-rentree: Het complete plaatje moet kloppen

Elia opent deur voor Eredivisie-rentree: "Het complete plaatje moet kloppen"

25-06-2020 16:00 Laatste update: 16:14
97

De toekomst van Eljero Elia ligt volledig open. Over zes dagen loopt de dertigvoudig international uit zijn contract bij Istanbul Basaksehir. Een transfervrije terugkeer naar de Eredivisie behoort tot de mogelijkheden, maar dan moet wel alles kloppen.

Elia (33) speelde in maart, kort voor de corona-uitbraak in Europa, zijn achttiende competitiewedstrijd van het seizoen namens Istanbul Basaksehir. Ondanks dat de Süper Lig alweer even onderweg is, blijft het daarbij. "Ze wilden mijn contract verlengen, maar ik vond drie jaar bij deze club genoeg", vertelt hij aan VoetbalPrimeur.

"Ik heb een hele leuke tijd gehad. Ik speelde alles. Misschien heb ik niet de resultaten gehaald die ik voor mijzelf wilde, maar ik heb zeker een steentje bijgedragen aan het team. Soms wat ongelukkig, soms net niet de assist kunnen geven, maar ik heb wel altijd gevaar gesticht. Ik dien m'n contract uit en aan het eind van het seizoen gaan we met een positief gevoel uit elkaar. De eerstvolgende wedstrijd zit ik in ieder geval op de tribune."

Elia ziet er de humor wel van in. "Ja, ik ben nu op een leeftijd dat ik daarom kan lachen. Wat moet ik dan? Huilend naar de training komen? Ik ben blij dat ik fit ben. Ik kijk vooruit. Volgend jaar maakt het me niet uit waar ik terecht kom, als ik maar plezier heb in het voetbal. Ik weet dat ik nog een keer kan pieken."

Eredivisie-rentree
Een terugkeer naar Nederland is deze zomer een optie, zegt Elia. "Het maakt me niet uit waar ik speel. Ik wil lekker voetballen. Het complete plaatje moet kloppen. Ik hoop een band te krijgen met de academie van de club waar ik speel en vervolgens na m'n carrière met een trainersdiploma aan de slag te gaan in de jeugd. Dat zijn mijn prioriteiten."

(Danny Vos/VoetbalPrimeur)