Lastig te handhaven als Feyenoord vlak voor tijd op voorsprong komt tegen Ajax

"Lastig te handhaven als Feyenoord vlak voor tijd op voorsprong komt tegen Ajax"

25-06-2020 16:28
110

Voorzitter Matthijs Keuning van Supporterscolleftief Nederland heeft zijn bedenkingen bij de uitspraken van Mark Rutte. De premier kondigde woensdag aan dat fans weer welkom zijn in de voetbalstadions, maar onder strikte voorwaarden.

Zo moet de anderhalve meter afstand worden gewaarborgd en mogen fans niet zingen. "Clubs zijn verantwoordelijk voor wat er in stadion gebeurt", zegt Keuning tegen RTL Nieuws. "Maar in de praktijk zijn sommige regels lastig te handhaven als Feyenoord vlak voor tijd op voorsprong komt tegen Ajax."

Rutte adviseerde de voetbalfans al om een toeter mee te nemen of heel zachtjes 'hoera' te zeggen. "We moeten kijken wat haalbaar is en of het dan nog wel leuk is", stelt Keuning. "Voetbal is emotie en de lol gaat er vanaf als je uren van tevoren naar een stadion moet omdat je ook afstand moet bewaren als je in de rij staat."

Het Supporterscollectief Nederland verwacht dat het nog een hele klus wordt. "Maar gelukkig hebben we nog een paar maanden om alle plannen in detail uit te werken. Laten we hopen dat er straks toch meer mogelijk blijkt."