Koeman: 'Ik vroeg Van Dijk: moet je het doen? Je krijgt 'm driedubbel terug soms'

Koeman: 'Ik vroeg Van Dijk: moet je het doen? Je krijgt 'm driedubbel terug soms'

25-06-2020 22:07
133

Ronald Koeman steunt de boycot van Veronica Inside door de Oranje-internationals, maar zelf zal hij verslaggevers van het programma nog wel te woord staan. Dat zegt de bondscoach in De Telegraaf.

"We gaan niemand weigeren", vertelt Koeman. "Als ik een persconferentie geef, mag iedereen vragen stellen en daar geef ik antwoord op. Over racisme denken we hetzelfde. Als we met racisme te maken krijgen in een stadion, zal ik er ook achter staan als de spelers van het veld lopen. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen."

Koeman gaf al aan dat aanvoerder Virgil van Dijk contact met hem opnam. "Je bespreekt dan wat de overwegingen zijn om wel of geen actie te ondernemen. Ik heb hem gevraagd: Moet je het doen? Want je krijgt hem ook driedubbel terug soms. Hij zei: Trainer, dit is zo belangrijk! Ik antwoordde: Als de groep unaniem is, steun ik je. Ga er voor, dan. Zo is het gegaan."

De kritiek dat diezelfde Oranje-spelers straks wel naar het WK in Qatar gaan, staat Koeman niet open. "Onzin, jij loopt ook met een polo die in China is gemaakt en waar mensen twee euro per dag krijgen. Je kan die discussies helemaal niet met elkaar vergelijken. Maar dat er in Qatar nog veel te verbeteren valt, weet iedereen."