Sneijder verliest '10 tot 15 miljoen': 'Droevig en klote, maar ik wil gewoon door'

Sneijder verliest '10 tot 15 miljoen': 'Droevig en klote, maar ik wil gewoon door'

26-06-2020 07:57
91

Wesley Sneijder heeft 'op allerlei manieren geld verloren'. Dat vertelt de recordinternational van het Nederlands elftal in zijn biografie, die deze week uitkomt. De totale rekening loopt op tot tien tot vijftien miljoen euro.

Sneijder (36) zette in augustus 2019 een punt achter zijn loopbaan. Inmiddels heeft hij te maken met het 'zwarte gat', zei biograaf Kees Jansma deze week. "Ik heb tot dusver wel maximaal geleefd", aldus Sneijder in een voorpublicatie van het Algemeen Dagblad. "En ik heb ook anderen laten leven."

"Ik weet dat mensen vinden dat ik te veel geld weggeef. Kan dat? Te veel weggeven? Ik kwam uiteindelijk in de situatie dat ik het kon. En natuurlijk ben ik misbruikt. Of heb ik me laten misbruiken. Of ging het economisch opeens ergens mis."

"Op Ibiza zijn we nu bezig mijn restaurant te laten verbouwen, maar die investering loont natuurlijk nog niet. In Turkije heb ik in nieuwe appartementen geïnvesteerd, dat project loopt nog. En zo heb ik op allerlei manieren geld verloren, 10 tot 15 miljoen euro", aldus Sneijder. "Vreselijk, ja, maar niet dodelijk. Ik heb nog wat over. Al komt er nu niet veel meer binnen. En ik ben pas 35 (inmiddels 36, red.), ik moet nog even."

"Het is droevig en klote, maar ik moet en wil gewoon door. Mijn omgeving moet wel weten en beseffen dat er tegenwoordig minder binnenkomt dan eruit gaat. Er kan veel als het geld met bakken binnenkomt, maar we zitten nu in een andere fase."

Sneijder hoort en leest herhaaldelijk dat mensen denken dat hij 'naar de klote gaat'. Onzin, zegt hij. "Vanmorgen schoof ik de gordijnen open en het regende. Wat ga ik met deze dag doen?" Maar: "Ik ben niet in een zwart gat gevallen, ik heb het druk zat, maar soms ben zelfs ík in een klotestemming. Gelukkig heb ik veel vrienden."