'Utrecht is al eens te pakken genomen door de KNVB, nu is ons weer iets ontnomen'

'Utrecht is al eens te pakken genomen door de KNVB, nu is ons weer iets ontnomen'

26-06-2020 08:24
107

De supporters van FC Utrecht en Feyenoord zitten meer te wachten op de bekerfinale. Als het alleen om de eer gaat, hoeft het niet meer, is de teneur.

De KNVB zette vanwege de coronacrisis een streep door de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht. Nu er steeds meer mag, zou de eindstrijd wellicht alsnog gespeeld kunnen worden. Niet met de beker als inzet, maar om de sportieve eer.

Teun den Hartog, voorzitter van de supportersvereniging FC Utrecht, ziet dat echter niet zitten, zo laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Om nu voor de leukigheid te gaan spelen, daar hebben wij geen zin in. De lol is eraf. Utrecht is al eens te pakken genomen door de KNVB, met dat buitenspeldoelpunt van Wamberto in de bekerfinale van 2002 (tegen Ajax, red.). Nu is ons weer iets ontnomen."

Remco Ravenhorst, voorzitter van de supportersvereniging van Feyenoord, vindt het 'erg zonde'. "Het leefde enorm. Maar voor mij is het nu een gepasseerd station. Ik vind het een sympathieke gedachte om de finale dan maar aan het begin van volgend seizoen te spelen, maar daar hoort 50.000 man publiek in een kolkend stadion bij. Om dat nu in een vrijwel leeg stadion te doen, zonder belangen, zie ik niet zitten."