'Ajax-flop Sanogo kan anderhalf miljoen per jaar gaan verdienen in Rusland'

'Ajax-flop Sanogo kan anderhalf miljoen per jaar gaan verdienen in Rusland'

26-06-2020 09:13 Laatste update: 10:40
20

Yaya Sanogo loopt uit zijn contract bij Toulouse, maar heeft over belangstelling niet te klagen. De spits, die onder meer bij Arsenal en Ajax onder contract stond, lijkt zijn carrière te gaan vervolgen bij Spartak Moskou.

De Russen hopen Sanogo te verleiden met een salaris van anderhalf miljoen euro per jaar, schrijf L'Équipe. Spartak is namelijk niet de enige club die de aanvaller wil halen: ook vanuit het Midden-Oosten en Frankrijk wordt er aan de 27-jarige Sanogo getrokken. Zij hebben echter nog geen concrete actie ondernomen, terwijl er in Moskou al een driejarig contract voor de Fransman van Ivoriaanse afkomst.

Sanogo is in Nederland vooral bekend van zijn weinig succesvolle periode bij Ajax, waar hij een half jaar tweede spits was achter Arek Milik. Hij speelde in totaal drie keer voor het eerste elftal van de Amsterdammers en drie keer voor Jong Ajax, maar in al die duels kwam hij niet tot scoren.

Bij Toulouse kreeg Sanogo de afgelopen jaren beduidend meer speeltijd, maar zijn cijfers zijn nog steeds niet geweldig: in 72 wedstrijden vond hij twaalf keer het net. Door het stilleggen van de competitie degradeert Toulouse ook nog eens, maar toch is Spartak Moskou overtuigd van de meerwaarde van Sanogo.