'Ajax denkt aan grote transfer en wil Jahanbakhsh terughalen naar Eredivisie'

'Ajax denkt aan grote transfer en wil Jahanbakhsh terughalen naar Eredivisie'

26-06-2020 21:03 Laatste update: 21:11
231

Ajax heeft Alireza Jahanbakhsh in het vizier. De Iraniër komt bij Brighton & Hove Albion amper aan spelen toe en staat mogelijk voor een transfer.

Dat meldt De Telegraaf. Jahanbakhsh zou een transfer naar Ajax wel zien zitten, aldus de krant. Ajax heeft zich nog niet gemeld bij Brighton, maar directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft 'officieus wel een visje uitgegooid' naar de aanvaller. 'Als Jahanbakhsh onbetaalbaar zou zijn of geen heil zou zien in een transfer naar Ajax, had directeur Marc Overmars zich de moeite kunnen besparen. Maar voorlopig staan de seinen op groen', schrijft De Telegraaf.

Jahanbakhsh maakte in 2018 de overstap van AZ naar Brighton. De club uit Alkmaar kreeg 25 miljoen euro voor de buitenspeler. Het is niet duidelijk wat Jahanbakhsh nu zou moeten kosten. Brighton is nog niet zeker van handhaving in de Premier League. Mocht de club alsnog degraderen, dan zal de waarde van Jahanbakhsh vermoedelijk afnemen. 

De Telegraaf benadrukt dat het niet zeker is dat Jahanbakhsh naar Amsterdam komt. Een transfer hangt mogelijk af van de verkoop van spelers én deelname aan de Champions League. De Amsterdammers zijn zeker van de miljoenen als de winnaar van de Champions League zich ook via de nationale competitie plaatst.