Bovenberg naar NEC: "Categorie buitenkans"

donderdag 31 januari 2013 om 19:17

Bovenberg tekent donderdag in Nijmegen een contract tot de zomer van 2016. FC Utrecht nam Bovenberg in 2011 over van Excelsior, maar een succes werd zijn verblijf in de Domstad niet. "Daan is een goede voetballer", zegt hoofd spelerszaken Edwin de Kruijff op de officiële website van de Domstedelingen.

"Maar, wij zijn gezamenlijk niet in staat geweest om hem optimaal te laten presteren. Je kunt in zo'n geval doorgaan op dezelfde voet of naar een oplossing gaan zoeken. Dit laatste hebben we gedaan en gevonden in een overgang naar NEC. Wij gunnen Daan een goede voortzetting van zijn voetballoopbaan", aldus De Kruijff.

In Nijmegen is men maar wat blij. "Deze transfer past in de categorie 'buitenkans' in zowel sportief als financieel opzicht. Daarom hebben we hierop nu geanticipeerd. We leggen hiermee in deze periode naast Victor Palsson en Kalle Johnsson de derde speler vast die zich tot 2016 aan NEC verbindt. Dit is goed voor de stabiliteit van het team", zegt technisch directeur Carlos Aalbers.

"Al enige tijd is er sprake van contact en interesse tussen NEC en mij", zegt Bovenberg op de website van zijn nieuwe werkgever. "Hier spreekt vertrouwen uit en dat is in mijn ogen een goede basis. N.E.C. is een mooie club om me opnieuw op het veld te laten zien en verder te ontwikkelen als voetballer en als mens."

Bekijk gerelateerd nieuws

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

donderdag 31 januari 2013 om 07:32
Veel succes Daan. Ik had je graag nog bij de FC willen zien, Vind wel dat je niet echt een eerlijke kans hebt gehad...
0
Beantwoord
vrijdag 1 februari 2013 om 12:23
Ik ben erg blij voor Daan, had hem zeker nog wel in het shirt van FCU willen zien spelen maar helaas. Door blessures en een goede groei van Mark van der Maarel (+ toch financieel wat beter dan Daan) zal dit wel de beste oplossing zijn, hoop dat hij veel aan spelen toekomt!
0
Beantwoord

Bekijk het laatste nieuws

Live Transfergeruchten

Check Offside.nl

Populair

LIKE je favoriete club!

 1. - Nederlands elftal
 2. 1. PSV
 3. 2. FC Groningen
 4. 3. SC Cambuur
 5. 4. Go Ahead Eagles
 6. 5. Feyenoord
 7. 6. Ajax
 8. 7. PEC Zwolle
 9. 8. Heracles
 10. 9. sc Heerenveen
 11. 10. Willem II
 12. 11. FC Twente
 13. 12. Vitesse
 14. 13. FC Utrecht
 15. 14. NAC Breda
 16. 15. ADO Den Haag
 17. 16. AZ
 18. 17. Excelsior
 19. 18. FC Dordrecht

Facebook

Bovenberg naar NEC: "Categorie buitenkans"