Summerville en Piroe scoren voor Leeds United

Nederlanders helpen Leeds United naar de finale van tweehonderd miljoen

16 mei om 22:58
Laatste update: 16 mei om 23:17

Leeds United heeft donderdagavond dankzij twee Nederlandse doelpunten ruim gewonnen van Norwich City. Dankzij de overwinning plaatst de ploeg zich voor de finale van de play-offs voor promotie naar de Premier League.

Zowel Crysencio Summerville als Joël Piroe begonnen in de basis bij Leeds United tegen Norwich. Pascal Struijk was door een blessure niet inzetbaar en Sydney van Hooijdonk begon op de bank bij Norwich. Leeds moest in eigen huis zien te winnen, want afgelopen zondag bleef het 0-0 tijdens het heenduel.

Al in de zevende minuut greep Leeds de voorsprong via Ilia Gruev. Daarna was het de beurt aan de eerste Nederlander. Na een heerlijke voorzet van voormalig Feyenoord-target Wilfried Gnonto kopte Piroe de 2-0 tegen de touwen. Het was voor de spits zijn veertiende van het seizoen. Nog voor rust kwam Leeds op een 3-0 voorsprong. Na rommelig voorbereidend werk van Piroe en Summerville belandde de bal bij Georgino Rutter. De aanvallende middenvelder schoot snoeihard raak.

De tweede helft werd niet zo spectaculair als de eerste helft, maar Leeds maakte er in de 68e minuut wel nog 4-0 van. Na een goed schot van Gnonto belandde de bal bij Junior Firpo. Die legde de bal panklaar neer voor Summerville, die koeltjes binnen tikte. Van Hooijdonk viel nog in bij Norwich, maar de spits kon geen potten breken. Het bleef uiteindelijk bij die stand.

Leeds plaatst zich zo voor de finale van de play-offs voor promotie naar de Premier League. Daarin zal Southampton of West Bromwich Albion de tegenstander zijn. De wedstrijd wordt ook wel beschreven als het duel van tweehonderd miljoen. Dat is het bedrag dat promotie naar het hoogste niveau in Engeland oplevert.