Bayern aast op Xavi Simons en Frenkie de Jong

'Bayern wil selectie voorzien van kwaliteitsinjectie, duo Nederlanders in beeld'

16 mei om 23:07
Laatste update: 17 mei om 08:04

Frenkie de Jong en Xavi Simons zijn twee van de zeven namen op de ‘shopping list’ van Bayern München. Dat wordt duidelijk uit de podcast van FC Bayern-insider Christian Falk, geproduceerd door BILD.

Bayern München moet de titel in een teleurstellend seizoen aan Bayer Leverkusen laten. In de DFB Pokal werd Der Rekordmeister vroeg uitgeschakeld en in de halve finale van de Champions League bleek Real Madrid een maatje te groot. Daar moet komend seizoen verandering in komen door middel van een flinke kwaliteitsinjectie. Xavi Simons en Frenkie de Jong worden genoemd als potentiële versterkingen.

Een eventuele transfer van Simons lijkt een lastig verhaal te worden voor Bayern. De dribbelaar maakt een uitstekend seizoen door bij RB Leipzig en mede daardoor wil Paris Saint-Germain hem niet definitief kwijt. Simons hoopt zelf op een terugkeer naar FC Barcelona. Bayern hoopt daar een stokje voor te steken.

Ook de komst van De Jong lijkt een moeilijke opgave. De middenvelder heeft meermaals aangegeven gelukkig te zijn bij FC Barcelona. De Jong heeft nog een contract tot medio 2026 bij de Catalanen. Barça staat zelf open voor een verkoop van de spelverdeler. Zijn marktwaarde wordt geschat op zeventig miljoen euro.

Naast De Jong en Simons staan ook Theo Hernández, Assan Ouédraogo, Chris Führich, Jonathan Tah en Amadou Onana op het lijstje. Veel zal afhangen van welke trainer er komend seizoen voor de groep staat bij Bayern. Thomas Tuchel staat momenteel op pole position, maar ook Erik ten Hag is nog in beeld.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!