Cocu over ontslag: 'Was een verkeerde keuze op een verkeerd moment'

Cocu over ontslag: 'Was een verkeerde keuze op een verkeerd moment'

02-10-2021 08:33
73

Phillip Cocu hoopt binnenkort weer actief te zijn als trainer, nadat hij in november vorig jaar werd ontslagen als trainer van Derby County. De oud-trainer van onder meer PSV geeft aan dat hij een avontuur bij een Nederlandse club ook wel ziet zitten.

"Vanaf januari wil ik kijken wat er op mijn pad komt. Ik heb er geen vastomlijnd idee over of allemaal eisen. Het moet passen en het gevoel moet kloppen", vertelt Cocu in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Je moet je nooit snel ergens te groot voor voelen. Ook in Nederland zou ik weer kunnen werken, ja hoor. Heb ik altijd met plezier gedaan."

Cocu was iets langer dan vijf seizoenen hoofdtrainer van PSV, waarna hij naar het buitenland vertrok. Het is opvallend te noemen dat zijn collega's bij Ajax en Feyenoord ook naar het buitenland vertrokken en een gemene deler lijken te hebben. Net als Cocu zitten Frank de Boer en Giovanni van Bronckhorst weer thuis, nadat ze (meerdere keren) ontslagen werden.

"Als je het zo stelt, lijkt het wel of die (gemene deler, red.) er moet zijn. Maar ik denk van niet. Frank, Gio en ik trainden alle drie een topclub in Nederland, ja, maar onze keuzes daarna? Zó verschillend. Mijn route knip ik duidelijk in tweeën op", aldus Cocu. "Fenerbahçe, daar kunnen we kort over zijn: dat was een verkeerde keuze op een verkeerd moment."

Derby County is volgens Cocu een ander verhaal. "Bij Derby heb ik gewoon fijn gewerkt. Heb ik toen het maximale uit de selectie gehaald? Nee, kunnen we eerlijk over zijn. Want je moet altijd eerst naar jezelf kijken."