RKC Waalwijk ontsnapt dankzij VAR aan nederlaag tegen Go Ahead

02-10-2021 20:36
23

RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles hebben zaterdagavond de punten gedeeld. Het werd 0-0.

Het eerste gevaar van RKC kwam van Jens Odgaard, maar het was Go Ahead dat de leiding nam in Waalwijk. Ragnar Oratmangoen gaf vanaf links een goede voorzet en Iñigo Córdoba tikte van dichtbij binnen nadat hij knap wegliep bij zijn persoonlijke bewakers. RKC had veel balbezit, maar deed daar weinig mee. Go Ahead had weinig moeite om overeind te blijven. De club uit Deventer kwam voor rust wel twee keer goed weg.

Na rust kwam RKC op gelijke hoogte. Scheidsrechter Erwin Blank wees naar de stip nadat Saïd Bakkari op de handen van Joris Kramer schoot. De daaropvolgende strafschop werd door Alexander Büttner benut. Van beide kanten was het vervolgens redelijk tam.

Trainers Joseph Oosting en Kees van Wonderen probeerden met wat wissels nog een overwinning uit het vuur te slepen. Het leek erop dat Go Ahead alsnog ging willen, maar de VAR oordeelde dat Isac Lidberg een overtreding maakte op RKC-doelman Etiënne Vaesen. En dus ging zijn treffer niet door.

Tussen beide clubs zit slechts een puntje verschil op de ranglijst.