Willem II diep in blessuretijd de bietenbrug op: Heracles pakt volle buit

02-10-2021 21:55
127

Heracles Almelo heeft de ijzersterke seizoenstart van Willem II zaterdag een halt toegeroepen. De Tilburgers knokten zich nog knap terug van een 2-0 achterstand, maar diep in blessuretijd ging het alsnog mis: 3-2.

Willem II is de verrassende nummer twee van de Eredivisie en begon dan ook vol vertrouwen aan de uitwedstrijd tegen nummer elf Heracles. Toch was het doelman Timon Wellenreuther van de bezoekers die de eerste reddingen moest verrichten. Sierhuis, Knoester en Burgzorg beten zich in de openingsfase stuk op de Duitser. Na die flitsende start verliep het tweede kwartier een stuk rustiger, maar aan het einde van de eerste helft veerde het thuispubliek weer op.

Ulrik Yttergard Jenssen vloerde Kaj Sierhuis en arbiter Rob Dieperink wees naar de stip. Rai Vloet schoot hard raak, al zat Wellenreuther nog wel dichtbij. Die treffer gaf de Heraclieden vleugels, want meteen na rust kreeg de formatie van trainer Frank Wormuth twee grote mogelijkheden op de 2-0. Die viel na 53 minuten alsnog via Mitchell Burgzorg, die de Duitse doelman met een schijnbeweging in de luren legde en de bal in het lege doel schoot.

Willem II leek zo tegen zijn tweede nederlaag van het seizoen aan te gaan lopen, maar de Tricoleres lieten zich niet kisten. Marco Rente raakte een inzet van Mats Köhlert en verschalkte zo zijn eigen doelmen: 2-1. Plots was Willem II helemaal wakker en dertien minuten voor tijd sloeg Max Svensson toe met een bekeken schot. Daarmee leek Willem II alsnog een punt te pakken, maar dat was buiten Ismail Azzaoui gerekend. In de dying seconds schoot hij fraai raak: 3-2.

Willem II kan zodoende de tweede plaats in de Eredivisie kwijtraken dit weekeinde. Heracles stijgt naar plek negen.