Van Polen de schlemiel: PEC-routinier helpt Heerenveen aan zege in Overijssel

02-10-2021 21:58 Laatste update: 22:12
89

SC Heerenveen heeft zaterdag een minimale zege geboekt op PEC Zwolle. De ploeg van coach Johnny Janssen verloor zijn laatste twee Eredivisie-duels, maar kon door een eigen doelpunt van Bram van Polen weer eens juichen: 1-0.

PEC pakte pas één punt dit seizoen, maar begon in eigen huis nog voortvarend. Al na drie minuten probeerde Slobodan Tedic het met een halve omhaal. De Blauwvingers kregen voor rust nog een paar kansjes, terwijl Heerenveen eigenlijk geen vuist kon maken. In de tweede helft kregen beide teams al snel een grote mogelijkheid. Een voorzet van Joey Veerman vond echter geen ploeggenoot en Tedic vond Xavier Mous op zijn weg met een schot uit de draai.

Bram van Polen werd daardoor de schlemiel van de avond. Na 63 minuten werkte de routinier een harde voorzet van Milan van Ewijk achter Kostas Lamprou en stortte hij naar de grond. PEC wist daarna geen serieus slotoffensief meer te ontvouwen, waardoor de Friezen nu zevende staan met dertien punten. In Zwolle nemen de zorgen toe met één gelijkspel en zeven nederlagen.