Uitblinker Okita leidt NEC naar comfortabele zege op laagvlieger Fortuna

Uitblinker Okita leidt NEC naar comfortabele zege op laagvlieger Fortuna

02-10-2021 23:01
52

NEC heeft op bezoek bij Fortuna Sittard zijn derde overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van coach Rogier Meijer won in Limburg met 1-3. Uitblinker Jonathan Okita, Elayis Tavsan en Jordy Bruijn scoorden voor de Nijmegenaren.

Binnen het halfuur sloeg NEC twee keer toe. Bart van Rooij wist Okita op maat te bedienen. Laatstgenoemde was ook medeverantwoordelijk voor de tweede treffer. Zijn fraaie steekpass vond Tavsan, die doelman Yanick van Osch verschalkte.

Hoewel Mats Seuntjens vanaf elf meter de spanning terugbracht na een handsbal, schoot Fortuna zichzelf kort na rust in de voet. De Limburgers gingen in de fout in de opbouw, waarna Okita weer een hoofdrol vertolkte. Ditmaal kopte Bruijn binnen uit zijn voorzet. In het vervolg probeerde Fortuna Sittard nog wat terug te doen, maar een nieuwe aansluitingstreffer zat er geen moment meer in.

NEC staat nu op plek negen in de Eredivisie, met elf punten uit zeven duels. Fortuna levert voorlopig een achterhoedegevecht. Door de nederlaag blijft de ploeg van Sjors Ultee op plek zeventien staan, met vijf punten.