Feyenoord vrouwen stunten in eerste Klassieker: Ajax afgedroogd in Rotterdam

Feyenoord vrouwen stunten in eerste Klassieker: Ajax afgedroogd in Rotterdam

03-10-2021 14:11
146

De eerste Klassieker tussen de vrouwen van Feyenoord en Ajax is een prooi geworden voor de Rotterdammers. De aartsrivaal uit Amsterdam werd op Varkenoord met liefst 4-1 verslagen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Feyenoord beleefde voor zo'n tweeduizend fans een bliksemstart. Jada Conijnenburg schoot uit de draai hard raak na een hoekschop. De Rotterdammers voerden verrassend de boventoon en Maxime Bennink verdubbelde de marge na iets meer dan een halfuur. Ajax deed daarna iets terug via Nadine Noordam, maar kort na rust was het met de spanning wel gedaan. Ajax kwam met tien man te staan na een natrappende beweging van Oranje Leeuwin Stefanie van der Gragt.

De Amsterdammers konden daarna geen vuist meer maken. Feyenoord rook juist bloed en kreeg nog wat hulp van Ajax-keeper Isa Pothof, die zich verkeek op een schot van Cheyenne van de Goorbergh. Pia Rijstdijk maakte er vervolgens 4-1 van. Daar bleef het bij, mede doordat Annouk Boshuizen een strafschop miste namens de Rotterdammers. Door de overtuigende zege is Feyenoord ook meteen de nieuwe koploper in de Eredivisie Vrouwen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s