Laatste twee landskampioenen in balans: City komt twee keer terug tegen Liverpool

03-10-2021 19:23 Laatste update: 19:25
26

Titelrivalen Liverpool en Manchester City hebben elkaar zondagmiddag voor het eerst dit seizoen getroffen op Anfield. Het duel tussen de kampioenen van de laatste twee Premier League-edities eindigde in een 2-2 gelijkspel: Liverpool nam twee keer een voorsprong, Manchester City kwam twee keer terug.

De eerste helft werd gekleurd door een onnavolgbare solo van Bernardo Silva, die Phil Foden in stelling bracht. Liverpool-doelman Alisson Becker voorkwam echter de 0-1. De gasten uit Manchester bleven de bovenliggende partij, maar het was Liverpool dat na rust de rug rechtte en een voorsprong nam. Salah vond een gaatje in de City-defensie en Sadio Mané profiteerde: 1-0.

Daarna was de beer los: in ruim tien minuten tijd werd het 1-1, 2-1 én 2-2. Foden passeerde Alisson alsnog, met een strakke schuiver vanuit een moeilijke hoek. Salah hielp Liverpool aan een nieuwe voorsprong met een weergaloze solo: de Egyptenaar draaide al zijn lichtblauwe tegenstanders dol en schoot onverbiddelijk raak. Niet lang daarna kwam Manchester City weer op gelijke hoogte, nadat Kevin De Bruyne via via raak schoot.

Liverpool kreeg vlak voor tijd de grootste kans op de winnende treffer, nadat keeper Ederson mistastte bij een hoge bal. Fabinho had een verlaten doel voor zich, maar Rodri redde City: dankzij een ultieme tackle werd het niet 3-2, maar bleef het bij 2-2. Liverpool blijft één punt voorsprong houden op Manchester City: beide clubs staan op respectievelijk één en twee punten van lijstaanvoerder Chelsea.