Van Hanegem verbaasd over Feyenoord: 'Nu bleef de schade beperkt'

Van Hanegem verbaasd over Feyenoord: 'Nu bleef de schade beperkt'

04-10-2021 06:51
123

Het midweekse duel van Feyenoord in de Conference League tegen Slavia Praag heeft de Rotterdammers parten gespeeld tegen Vitesse. Dat stelt Willem van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. De Kromme stelt dat Feyenoord beter met een andere tactiek had kunnen aantreden tegen Vitesse.

'Natuurlijk was Vitesse blij met de overwinning op Feyenoord. En ze zullen het verder prima vinden dat ik er moeilijk naar kan kijken. Ze hebben eigenlijk alleen maar de lange bal gespeeld en dan daarna vol de duels in, het was niet om aan te gluren. Dat mag, het is niet verboden', schrijft Van Hanegem.

Volgens De Kromme nodigde dit Feyenoord uit om op deze manier tegen ze te spelen. 'Ik heb die spelers donderdagavond bijna total loss het veld af zien komen na de wedstrijd tegen Slavia Praag. Die partij won Feyenoord nipt, maar het kostte de ploeg duidelijk enorm veel kracht. Als je dan een paar dagen later in Arnhem tegen Vitesse speelt met bijna allemaal dezelfde spelers, kun je er ook voor kiezen om eens niet vol af te jagen. '

Van Hanegem denkt dat het slimmer had geweest als Feyenoord wat verder was ingezakt tegen Vitesse. 'Dat is geen schande, maar heel normaal. Zo ging het aanvankelijk ook bij Liverpool onder Klopp', aldus de oud-speler van Feyenoord.

'De nederlaag is pijnlijk voor Feyenoord, want de ploeg had Ajax kunnen achterhalen. Niemand rekent op een echte strijd in een heel seizoen, maar FC Utrecht bewees wel dat ook Ajax te kloppen is', stelt Van Hanegem. 'Dan zijn we meteen af van het gezanik dat die club eigenlijk niets in de Eredivisie te zoeken heeft, want het ging ook nog om een wedstrijd in eigen stadion. Nu bleef de schade beperkt en dat is wel jammer.'